HASSELNÖTSGANACHE

Skapat av Jonas Nilsson Pastrychef och medlem i det skånska kocklaget Skåne Kulinar.

En riktigt krämig och god ganache med en intensiv smak av hasselnötter, följ mina råd i tillvägagångssättet så kommer ni lyckas utomordentligt! Receptet ger ca 50 tryfflar.

HASSELNÖTSGANACHE

Skapat av Jonas Nilsson Pastrychef och medlem i det skånska kocklaget Skåne Kulinar.

En riktigt krämig och god ganache med en intensiv smak av hasselnötter, följ mina råd i tillvägagångssättet så kommer ni lyckas utomordentligt! Receptet ger ca 50 tryfflar.

Ingredienser:

100 g Vispgrädde
10 g Invertsocker / glykos
0,5 st Vaniljstång-urskrapad
163 g Mjölkchoklad
100 g Hasselnötspraliné
1 Nypa Havssalt

Tillvägagångsätt:

  1. Smält Mjölkchokladen i vattenbad till 45°C.

  2. Koka upp vispgrädden med invertsockret och den urskrapade vaniljstången utan att vispa in luft.

  3. Häll grädden över chokladen i 3 omgångar och rör ut med slickepott mellan varje omgång.

  4. Tillsätt hasselnötspraliné uppvärmd till 45°C och mixa din ganache i kannmixer för att på så sätt säkerställa en perfekt emulison.

  5. Smaka av din ganache med lite havssalt.

  6. Låt din ganache svalna till 35°C innan du fyller dina kapslar.

  7. För att höja din tryffel ytterligare tillsätt en kanderad hasselnöt i varje kapsel.